HTML

Búvárszivattyú

Részletes információk a búvárszivattyúkról és működési elveikről. Búvárszivattyú tippek és ötletek

Friss topikok

Házivízművek

Nincs megjeleníthető elem

szerelők

Nincs megjeleníthető elem

Partnerek és más....

Egyéb minden más ami kapcsolódik a búvárszivattyúk témaköréhez vagy sem ;) Duguláselhárítás, vízvezeték szerelés és szakemberkereső egy helyen...

Mire jó a búvárszivattyú?

2018.02.15. 22:08 frissinfo

A merülő vagy más Magyarországon inkább elterjedt nevén a búvárszivattyút több célra is használhatjuk: egyfelől nem várt talajvíz vagy sok csapadék nem várt helyen való felbukkanása: alagsorban, pincében vagy szuterénban történő eltávolításra valamint használható kutakból való víz felszínre hozására.

A szennyvizek eltávolítására használatos szivattyúk nagyobb anyagokat, komolyabb szennyeződéseket is képesek felszívni, köszönhetően a nagyobb rácsozatnak. Ezzel a maximális vízszállítási képessége is megnő a gépnek, éppen ezért a lehet egyes szennyvízszivattyúk teljesítménye 15000 l/óra (míg a legjobb tiszta víz szivattyúké is éppen eléri a 10000 l/órát). Ezt egyébként úgy érik el, hogy rendkívül kis rés-veszteséggel dolgoznak, így a legkisebb fojtásra is drasztikus visszaesés mutatkozik, mind a szállított folyadék mennyiségében, mind a szállítási magasságban.

Fentiekkel szemben a tiszta víz szivattyúk egészen a földig képesek eltávolítani a vizet, addig a szennyvízszivattyúk akár 40-50 mm vizet is hagyhatnak maguk után. Ezen magasság után ugyanis a víz szintje a szivattyú szívó része alá kerül, ezáltal a gép víz helyet levegőt fog szippantani amely azonban egyetlen fajta vagy féle szivattyúnak sem tesz jót.

Szólj hozzá!

Címkék: szivattyú búvárszivattyú szennyvízszivattyú szivattyú működése

A bejegyzés trackback címe:

https://buvarszivattyu.blog.hu/api/trackback/id/tr3813672852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása